PROJECTE ALIMENTARI
Alimentar és nodrir a nivell fisiològic però també és nodrir els infants a nivell afectiu. L'acte alimentari en les primeres edats és una forma íntima de relació i d'obertura cap a la socialització que requereix una mirada molt acurada. Per aquest motiu a l'escola tenim una especial atenció als moments dels àpats i ens aturem a pensar-los i a planificar-los.
​
La disponibilitat és el valor principal. Un temps suficient, una mirada atenta i un espai harmònic, lliure de sobre estímuls i respectuós als ritmes individuals en la introducció dels nous aliments són els pilars principals.
Els nens i nenes sempre estaran acompanyats dels seus referents amb qui han pogust establir un vincle afectiu seguritzant.
​
A l'escola disposem de cuina pròpia i el cuiner és una figura molt present amb qui els infants estableixen una relació en el dia a dia.
​
Des de ja fa 8 anys l'escola segueix la trajectòria per establir un projecte de menjador sostenible. El producte és fresc, ecològic, de temporada i proximitat. Hem tingut una experiència molt enriquidora amb l'empresa La Masovera amb qui junts vam anar escrivint la història del que és per a nosaltres un projecte de menjador de qualitat. Podeu mirar el documental El Plat o la Vida on s'expliquen els inicis d'aquest projecte que va liderar i dirigir la Nani Moré, cuinera i presidenta de l'Associació de Menjadors Ecològics.
Actualment el projecte de menjador és gestionat per Tasto, una empresa familiar amb qui mantenim una coordinació estreta. En Kiku Busquets és el responsable del projecte i afegeix a la qualitat dels ingredients, unes tècniques culinàries adients a les edats. Els menús que s'elaboren són supervistas per una nutricionista i a més d'equilibrats es caracteritzen per:
​
-Ser ecològics, de temporada i de proximitat.
-No utilitzar fregits, ni precuinats.
-Adequar la introducció d'aliments a la franja d'edat dels infants.
-Incentivar el consum de proteïna vegetal, moderant el de proteïna animal.
-Oferir varietat de cereals, llegums i verdures.
-Fer servir aliments integrals en comptes de refinats.
-Evitar el malbaratament d'aliments.
-Estar programats a partir del calendari agrícola.
​