© 2016 per Escola Bressol Municipal El Rial. Creado con Wix.com

PROJECTE DE MÚSICA: "SOM SO"

L'escola inicia el curs 2017-18 un projecte de pedagogia musical amb la col·laboració de l' Alba Pujol Camins de Musicop, sccl, músic experta en la petita infància i membre del projecte Concerts per a Nadons. L'equip educatiu estem treballant des de fa temps de la seva mà per apropar la música als infants d'una manera vivencial i natural. La idea és integrar l'especialista de música i tota la teoria de l'aprenentatge musical dins el projecte educatiu del Rial, compartint la nostra visió d'infant i d'educació.

 

L’oïda és el primer sentit que es desenvolupa ja dins el ventre matern i és important seguir mimant-lo i acompanyant-lo. El nostre propi cos està ple de sons i ritmes. D'aquí el nom del projecte, SOM SO. Ritmes, pulsacions, melodies, veu... generen en els infants una gran finestra de connexió emocional (tant amb un mateix com amb els altres) i potencia també connexions neuronals necessàries per aprenentatges futurs.

 

Un cop per setmana ens visitarà l’Alba Pujol, i de forma vivencial i ajustada a la naturalesa dels infants els oferirà diferents sons i músiques per a enriquir el seu bagatge sonor i per a que es reconeguin ells mateixos com a productors també de sons (i de músiques). En les seves sessions l'Alba els ofereix als infants estímuls sonors rics amb una actitud predisposada a l'escolta i la comunicació, assimilant els propis sons emesos per la veu dels infants i retornant-los com a melodia.

Perdre la por, experimentar amb el moviment i la pròpia veu,

descobrir elements facilitadors i trobar vies per a l'obertura de l'expressió musical. 

Diàlegs musicals que teixeixen relacions afectives i emocionals i que conviden a l'acció i al moviment.

Link d'un article de l' Alba Pujol Camins, especialista de música de l'escola, per si us interessa conèixer millor l'essència del projecte:

http://sonograma.org/2014/04/educacio-musical-de-la-base/

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now